Logo_VE_HS

Lakáscsinosítás

Termékleírás

Amerikában és Ausztráliában évtizedek óta a lakáseladás egyik legfontosabb stratégiája a staging – vagyis a lakás eladásra való felkészítése. Épp úgy, mint egy használt autót, a lakásokat is kipofozzák, felfrissítik, ha szükséges felújítják a cél érdekében, amely az ingatlan maximális piaci értékesítése minimális időn belül.

A legtöbb ember az első percekben eldönti (tudat alatt), hogy kell-e neki egy ingatlan vagy sem. Ezért nagyon fontos az első benyomás, az ingatlan környezete, külseje, az előszoba.

A jó home staging

  •  semlegesíti a teret lehetőséget ad az érdeklődőnek, hogy elképzelje magát az ingatlanban;
  • átláthatóvá teszi a helyiségeket, így megmutatja azok használhatóságát és kiemeli az ingatlan előnyeit;
  • hangulatot teremt, és jól fotózható tereket hoz létre.

Miután a lakást meghirdettük – az érdeklődők érkezése előtt a következőket pipáljuk ki:

Minden térben legyen rend és tisztaság
Legyen kiszellőztetve
Legyenek friss virágok vázában – nagyszobában, hálószobában
A szobák legyenek otthonosak, de ne túl otthonosak – díszpárnák, takarók lazán (de természetesen perfekt kombinációkban) elhelyezve. Speciálisan kiválasztott dísztárgyak az összhangot tökéletesítsék.
A konyhában semmi ne legyen szem előtt – csupán egy friss, szezonális gyümölcsös kosár a konyhapulton, esetleg frissen sült muffinok, péksütemények.
Kapcsoljuk fel a világításokat – még nappal is!
Ha a fürdőszobában nincsen ablak, gyújtsunk gyertyákat a fürdőkád körül (ez elveszi az érdeklődő figyelmét a problémáról).
Ha lehet hallani a forgalmat vagy a szomszédokat, tegyünk fel háttérzenét – csakis klasszikus, dallamos melódiát (de ne lift-zenét!).
Forrás: Lakberendezők Országos Szövetsége

A legtöbb esetben csak megfelelő szemléletre és csupán néhány tízezer forintra van szükség, és máris egy sokkal mutatósabb és eladhatóbb lakás kerül a piacra. Ha kihagyjuk a felkészülést, eltűnünk a szürke kínálatban, a potenciális vásárlók 90%-át elveszítjük, mert a legtöbben nem képesek meglátni a lehetőséget a lakásunkban.

Keress, ha másként szeretnél lakást ELADNI!