Genovai piskótatorta
Apukám két nagy kedvence a tejszínhab és a marcipán. Utóbbit nem szeretem ezért gondoltam készítek egy tejszínhabos tortát a születésnapjára, már ha létezik és nem csak a butuska amerikai filmekben dobálják egymást vele 🙂
Képzeljétek létezik, mégpedig tök menő: GENOVAI 🙂
A recept szerint tömör piskótát kell kapnunk, nekem sikerült laposat is mert nagyobb formában sütöttem mint a 18 cm átmérőjű 🙂 de sebaj így is jó lett sőt teljes egészében a kislányom díszítette, Papa legnagyobb örömére. A torta is bejött neki, bár ő ennyi tésztát is sokallt bele 🙂
10-12 adaghoz
60 g vaj
125 g liszt, én zabliszttel csináltam
csipet só
4 közepes tojás
125 g cukor, én 100 g eritritet használtam
200 ml tejszín habbá verve
250 g gyümölcs, fagyasztottat használtam jól lecsepegtetve
A vajazzuk ki a 2 db 18 cm (!!!) átmérőjű tortaformát. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze a sót a liszttel. A tojásokat vízgőz felett verjük fel a cukorral legalább 10 percig, keményre, világossárgára és nagyon habosra (legalább háromszorosára nő így a tojásos keverék). A lisztet ezután könnyedén keverjük bele. Majd az olvasztott vajat is.
Öntsük a 2 tortaformába és 20-25 percig süssük. Ha kész, kihűlt állapotban díszítsük.
Forrás: Hugh Fearnley-Whittingstall – River Cottage minden napra
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.