Genovai piskótatorta


Apukám két nagy kedvence a tejszínhab és a marcipán. Utóbbit nem szeretem ezért gondoltam készítek egy tejszínhabos tortát a születésnapjára, már ha létezik és nem csak a butuska amerikai filmekben dobálják egymást vele 🙂

Képzeljétek létezik, mégpedig tök menő: GENOVAI 🙂

A recept szerint tömör piskótát kell kapnunk, nekem sikerült laposat is mert nagyobb formában sütöttem mint a 18 cm átmérőjű 🙂 de sebaj így is jó lett sőt teljes egészében a kislányom díszítette, Papa legnagyobb örömére. A torta is bejött neki, bár ő ennyi tésztát is sokallt bele 🙂

10-12 adaghoz

60 g vaj

125 g liszt, én zabliszttel csináltam

csipet só

4 közepes tojás

125 g cukor, én 100 g eritritet használtam

200 ml tejszín habbá verve

250 g gyümölcs, fagyasztottat használtam jól lecsepegtetve

A vajazzuk ki a 2 db 18 cm (!!!) átmérőjű tortaformát. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Keverjük össze a sót a liszttel. A tojásokat vízgőz felett verjük fel  a cukorral legalább 10 percig, keményre, világossárgára és nagyon habosra (legalább háromszorosára nő így a tojásos keverék). A lisztet ezután könnyedén keverjük bele. Majd az olvasztott vajat is.

Öntsük a 2 tortaformába és 20-25 percig süssük. Ha kész, kihűlt állapotban díszítsük.

Forrás: Hugh Fearnley-Whittingstall – River Cottage minden napra

Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.